Midden in de wijk, midden in de samenleving een zo prettig mogelijk bestaan leiden. Omringd door de mensen die je belangrijk vindt. Dat is wat Middin voor haar ruim 4000 cliënten nastreeft. Want wij willen dat iedereen mee kan doen. Ongeacht verstandelijke en/of lichamelijke beperking, niet-aangeboren hersenletsel, een psychiatrische stoornis of ouderdom.
Bij ons kiest de cliënt zelf hoe hij wil leven. Kan hij de dingen doen die bij hem passen. Want samen leven is samen durven en doen. Waar nodig helpen wij met zorg en ondersteuning. Op woonlocaties, aan huis en in activiteitencentra, in heel Zuid-Holland. Daarbij hebben we één uitgangspunt: Wat kan er allemaal wél?

Wij zoeken voor diverse locaties in Den Haag een

STAGIAIR SPH, MWD en Pedagogiek

 • Uren in overleg
 • Ondersteunende Diensten, afdeling Kenniscentrum

Omschrijving locatie

 • Diverse locaties in de regio Den Haag waar cliënten wonen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Er zijn locaties waar kinderen, jongeren en volwassen cliënten wonen.
 • Naast de woonlocaties is er nog een enkele plek binnen de ambulante zorg. Dit is de enige stageplek waar ook een student(e) MWD voor in aanmerking kan komen.

Wat ga je doen als Stagiair SPH, MWD en Pedagogiek?
Tijdens je stage ga je in de eerste fase meelopen in de dagelijkse zorg. Je ondersteunt bij de dagelijkse begeleiding, zorg en behandeling van de cliënten. Vervolgens richt je je daarnaast ook op concrete en relevante praktijkvraagstukken. Wat is er nodig om een goed pedagogisch klimaat voor kinderen en jongeren neer te zetten? Hoe kun je informele zorg op de locatie inzetten en wat kun je als SPH student(e) hierin betekenen? Wat zijn de wensen en behoeftes van de cliënten en welke activiteiten sluiten hierbij aan? Hoe kun je dit opzetten en organiseren? Hoe kun je de cliënt ondersteunen om de door hem gewenste plek in de samenleving te vinden?

Voor de functie van Stagiair SPH, MWD en Pedagogiek vragen wij van jou

 • Je volgt de opleiding SPH, MWD of Pedagogiek
 • Om als stagiair in aanmerking te komen, ben je bereid om onregelmatig te werken (in de avond en soms in het weekend).
 • Natuurlijk wil je graag leren en ben je initiatiefrijk. Verder ben je iemand, die zijn afspraken nakomt.
 • Je moet kunnen schakelen bij onverwachte situaties, waarbij je lef hebt en op dingen durft af te stappen.
 • Het belangrijkste is dat je affiniteit met de doelgroep hebt, met daarin een proactieve houding.

Wij bieden

 • Als je als stagiair werkt, kun je rekenen op een inspirerende werkomgeving, waar je veel kennis gaat opdoen.
 • Stagiairs ontvangen stagevergoeding volgens de CAO GHZ. De hoogte van de stagevergoeding bedraagt bruto € 310,- per maand (CAO GHZ) voor een stage van gemiddeld 36 uur per week.
 • De stage heeft een minimale omvang van 150 uur.

Contactpersoon
Voor meer informatie omtrent de functie kan er contact opgenomen worden met het Stagebureau op 070 372 36 08 of mail naar stagebureau@middin.nl.

Meer weten?
Je kunt je aanmelden voor een stageplek door een aanmeldingsformulier (klik op deze pagina!) samen met je hepatitis B vaccinatiebewijs naar ons mailadres te sturen: stagebureau@middin.nl.

Indien wij je n.a.v. je aanmelding graag willen uitnodigen voor een gesprek, dan ontvang je een mail, waarin je wordt voorgesteld aan de zorgmanager en stagebegeleider van de locatie. De stagebegeleider gaat je uitnodigen voor een kennismakingsgesprek. Na dit gesprek besluiten jullie beiden of de locatie en jij met elkaar verder gaan en je dus een stageplaats hebt.

Verklaring omtrent gedrag (VOG): Je VOG vraag je via Middin aan. Je krijgt hierover meer informatie indien je bent aangenomen. De kosten worden door Middin vergoed.

Hepatitis B verklaring: Om stage te mogen lopen bij Middin heb je een hepatitis B bewijs nodig van het liefst een volledige vaccinatie inclusief titerbepaling. Als dat niet mogelijk is minimaal 2 vaccinaties binnen het afgelopen halfjaar.

Trefwoorden: Stage, SPH, MWD, Pedagogiek, HBO, Rijswijk, Den Haag, Zuid-Holland