De Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie (NVDV) is de beroepsvereniging van de Nederlandse dermatologen, en dus geen patiëntenvereniging. De vereniging omvat ongeveer 480 dermatologen, alsmede ongeveer 190 artsen in opleiding tot dermatoloog.

De doelstelling van de vereniging is de bevordering van de studie van huidziekten. Naast wetenschappelijke activiteiten en allerlei organisatorische aspecten zoals de belangenbehartiging van haar leden, heeft de NVDV ook een publiek doel, namelijk om mensen te informeren over het voorkomen van en de achtergronden achter huidaandoeningen. Dit doet zij door uitgifte van publicaties, folders, maar ook via een medium als deze website.

Dermatologische aandoeningen

Op onze website vindt u informatie over de meest voorkomende dermatologische aandoeningen waarmee men bij een huisarts of dermatoloog terechtkomt. Deze informatie kunt u vinden in het menu onder ‘De patiënt’. Een deel van deze teksten zijn ook in papieren versie in de spreekkamer van de dermatoloog aanwezig.