Nieuwe Unie ’91 / NU’91 behartigt de belangen van gezondheidszorgers op deskundige, persoonlijke en eigen wijze. Het is een dynamische organisatie met korte lijnen naar de werkvloer. NU’91 heeft een landelijk bureau en belangenbehartigers in zes regio’s. De belangenbehartigers zijn regelmatig te vinden in de instelling; je komt hen tegen bij fusies, reorganisaties, ledenraadplegingen en acties. NU’91 kan rekenen op de steun van vele actieve vrijwilligers die met enthousiasme en kennis van zaken veel werk verzetten.

Als beroepsorganisatie maakt NU’91 zich sterk voor de professionalisering en zelfstandigheid van het verpleegkundig beroep. NU’91 is meer dan alleen een vakbond. Niet alleen het behartigen van arbeidsvoorwaardelijke belangen staat centraal, minstens even belangrijk is de beroepsinhoud. NU’91 werkt bijvoorbeeld actief aan de beeldvorming en waardering van het beroep, de kwaliteit van het verpleegkundig/verzorgend onderwijs en aan wettelijke regels en kaders.

NU’91 is de enige onafhankelijke organisatie van verpleegkundigen en verzorgenden die zowel de beroepsinhoudelijke als de arbeidsvoorwaardelijke belangen van gezondheidszorgers – en van haar leden in het bijzonder – behartigt.