De Vereniging voor Arts en Leefstijl is opgericht voor en door artsen, zowel huisartsen als specialisten.

Helaas is de gezondheidszorg nog niet volledig ingericht op leefstijl als medicijn. En juist daarom is, mede op initiatief van Voeding Leeft, Vereniging Arts en Leefstijl in het leven geroepen. De vereniging maakt het positieve effect van een gezonde leefstijl zichtbaar en ondersteunt zorgprofessionals in de advisering van hun patiënten. Dat doen we door praktische tools aan te reiken, maar ook met scholing, belangenbehartiging en lobby.

Het is onze missie om leefstijl als medicijn over 10 jaar volledig te hebben geïmplementeerd in de gezondheidszorg, zodat patiënten een bewuste keuze kunnen maken tussen medicijnen of een gezonde leefstijl. Het resultaat? Blije patiënten én leuker werk als zorgprofessional in de praktijk.

Lees meer op onze site.

Vereniging Arts en Voeding heet vanaf september 2018 Vereniging Arts en Leefstijl, omdat wij denken dat deze naam beter de lading dekt waar de vereniging voor staat. Leefstijl is meer dan alleen voeding. Leefstijl bestaat uit voeding, beweging, ontspanning en slaap.  Wij willen als vereniging nog meer en beter de focus gaan leggen op een gezonde leefstijl als medicijn! Onze nieuwe payoff ‘Voor de zorg van morgen’ wil zeggen dat we als Vereniging streven naar een blijvende verandering in de zorg. Een ander soort zorg: van ziekenzorg naar gezondheidszorg!