De NSPOH (Netherlands School of Public and Occupational Health) levert als non-profit organisatie een waardevolle bijdrage aan de verbetering van de volksgezondheid, de arbeidsomstandigheden en arbeidsparticipatie in Nederland. Dit doen wij door professionals op te leiden voor de hedendaagse praktijk van public en occupational health. In het onderwijs komen de meest recente wetenschappelijke inzichten én praktijkinnovaties aan bod.

In het kort

Werk je in de volksgezondheid en wil je leren hoe je maatschappelijke ontwikkelingen en wetenschappelijke inzichten vertaalt naar beleidsadviezen en intersectorale aanpakken? Wil je inhoudelijke en strategische kwaliteiten ontwikkelen waarmee je meer kunt betekenen voor de volksgezondheid? Doe dan deze Master of Public Health.

Wat je leert

Analyse, beleidsontwikkeling en borging in de publieke gezondheid

De Master of Public Health (MPH) is een post-initiële, wetenschappelijke deeltijdopleiding van twee jaar. De opleiding bestaat uit drie blokken met modules. Elke module heeft een eigen focus en een moduleopdracht. Daarnaast werk je, parallel aan de modules, aan een onderzoek uit je eigen werkpraktijk. Je kunt de modules ook volgen als bij- of nascholing.
De opleiding is gericht op verbreding en verdieping van jouw kennis over volksgezondheid. Je krijgt nieuwe wetenschappelijke inzichten. Die leer je vertalen naar verandering, vernieuwing en borging in de publieke gezondheidszorg. Je leert bewegen in het dynamische krachtenveld van politiek, beleid en wetenschap: je wordt bruggenbouwer en weet partijen te verbinden. Op deze manier versterk je jouw positie als pleitbezorger voor de volksgezondheid in relatie tot het sociale domein.

Aan de hand van problemen uit de eigen werksituatie werk je aan verdieping van kennis en vaardigheden over:

  • de analyse van volksgezondheidsproblemen.
  • de ontwikkeling en implementatie van beleid.
  • de borging van dat beleid.

Voor wie

Aankomend) leidinggevenden, beleidsadviseurs, projectleiders en artsen die werken in de publieke gezondheidzorg: bij GGD’en, bij zorgverzekeraars, in thuiszorginstellingen, universiteiten, onderzoeks- of kennisinstituten, in het bedrijfsleven, etc.

Toelatingseisen

Je hebt een academisch werk- en denkniveau en tenminste 3 jaar werkervaring. In je afgeronde initiële opleiding heb je al kennis gemaakt met wetenschappelijk onderzoek.

Lees verder op onze site.

Meer informatie

Heb je een vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder!