Het ANIOS+ programma van Locum Consult biedt een richtinggevend programma ter verkenning en verdieping van je eigen medische loopbaan 

Tijdens een (betaald) leer-/werkprogramma van een 1/2 jaar tot 1 jaar in een van de instellingen voor ouderenzorg en/of psychiatrie – parallel gekoppeld aan een relevant 6-wekelijks onderwijs leertraject – kan je jouw eigen carrière interactief vormgeven.

Locum Consult biedt dit ‘leer/werk arts-assistentschap: Project ANIOS+’ aan in een richting die misschien in eerste instantie niet direct voor de hand ligt. Wij presenteren een uitgebreide verkenning van de psychiatrie of de ouderenzorg. Het impliceert niet dat dit noodzakelijkerwijs je definitieve carrière pad betekent, maar kan wel leiden tot een opleidingsplaats in deze richting. Het is ook bedoeld als een zinnige aanvulling en belangrijke voorbereiding op je mogelijke vervolgopleiding als: huisarts, internist, cardioloog of een totaal ander specialisme. Prettige bijkomstigheid: het door ons gepresenteerde traject kán je aftrek van je opleidingstijd opleveren.

Ons leertraject is doordacht en gedegen samengesteld, maar jouw inbreng nemen we hier graag in mee. Uiteindelijk zal gaandeweg duidelijk worden welke vervolgstap in je carrière nauw aansluit bij je wensen en het beste bij jou, als individu, past. Je wordt gecoached door een (oud) cardioloog. Ook bij het tot stand brengen van je vervolgstap, kan je op ons rekenen.

Zoek jij?

  • Een assistentschap, waarbij je persoonlijke ontwikkeling centraal staat, waar je door ons maximaal wordt uitgedaagd en waarbij je potentieel verder ontdekt en ontwikkeld kan worden?
  • Het sparren met een ervaren medische mentor?
  • Een inspirerende plek in een stimulerende – maar bovenal ongedwongen – setting waar je samen met collega’s bent, die zich in een vergelijkbare carrièrefase bevinden?

Volg dit programma en voeg daarmee waarde toe aan je eigen reeds opgebouwde kennis en werkervaring.

Wat houdt het onderwijsprogramma in?

Wij presenteren een uitgebreide verkenning van de psychiatrie of de ouderenzorg. Het kan zijn dat je nog niet volledig voor jezelf hebt bepaald welke richting je op wilt, gewoon nieuwsgierig én breed geïnteresseerd bent, zonder meteen de diepte in te willen? Misschien wil je méér te weten komen over je eigen drijfveren, je eigen kracht en valkuilen, voordat je verdere keuzes maakt? Wij bieden jou ook de mogelijkheid om dit verder te exploreren aan de hand van een ‘drijfveren-meting’, in samenwerking met onze (onafhankelijke) samenwerkingspartner, Marie-José Cremers (trainer/coach & facilitator Leadership Development).

Hoe gaat dit in zijn werk?

Ons leertraject is doordacht en gedegen samengesteld en je inbreng nemen we graag mee.

  • Naast medisch inhoudelijke onderwerpen zoals, acute geneeskunde, crisisinterventie en behandelmogelijkheden bij moeilijk gedrag, komen zaken als medisch leiderschap, klachtenafhandeling, timemanagement/preventie van burn-out aanbod.
  • Wanneer jij je visie ín kaart hebt, wordt het tijd om jezélf op de kaart te zetten.
  • Trainingen in gespreksvaardigheid, persoonlijke presentatie, sollicitatie en strategisch onderhandelen zijn onderdeel van het profileringsprogramma.
  • Het onderwijs vindt iedere zes weken plaats in de hoofdvestiging van Locum Consult in Naarden Vesting, een inspirerende omgeving met een rijke geschiedenis.
  • De locatie van de stageplek wordt met elkaar vastgesteld en kan dus in heel het land zijn, maar altijd in de buurt van het woonadres.

Locum Consult heeft diverse specialisten in dienst, ieder vanuit een eigen expertise. Zij kennen vanuit jarenlange ervaring, de achtergrond, behoeften en drive van artsen en begrijpen dus als geen ander, de weg die je momenteel bewandelt. Onder deze experts is een ervaren medicus: mentor met een medische achtergrond, die je met raad en daad terzijde staat.

Voor meer informatie

Als u meer informatie wilt, neem dan contact op met dr. Arno Breeman, (voormalig cardioloog & voorheen hoofd Medische Dienst Specialisten Ouderengeneeskunde) via 06-13461817 of mail naar: a.breeman@locumconsult.nl.

Schrijf je hier in voor het ‘leer/werk arts-assistentschap: Project ANIOS+. Het is een doorlopend programma, u kan dus ieder moment instappen.