Voordelen van CME-Online

De afgelopen jaren is de werkdruk aanzienlijk toegenomen. Het volgen van fysieke nascholing op locatie wordt hierdoor steeds moeilijker in te plannen. Bovendien zijn er naast de kosten voor een dergelijke nascholing ook nog eens de kosten die u maakt voor vervanging. Met een abonnement op CME-Online kunt u via internet nascholen en heeft u 24 uur per dag, 7 dagen per week toegang tot een ruim en gevarieerd pakket aan geaccrediteerde cursussen die u in uw eigen tempo kunt volgen. Met de nascholing van CME-Online kunt u vanuit huis, praktijk of onderweg kwalitatieve, praktijkgerichte nascholing volgen wanneer het u uitkomt. De cursussen zijn te volgen op uw eigen PC, laptop en zelfs op de iPad. Een goede manier om uw kennis up-to-date te houden!

Cursuspakket

De cursussen in het pakket voor fysiotherapeuten sluiten zoveel mogelijk aan bij uw praktijksituatie. Het cursusmateriaal wordt ontwikkeld in samenwerking met inhoudsdeskundigen uit de praktijk. De makers van de cursussen zijn daarom niet alleen inhoudelijk op de hoogte maar ook vertrouwd met de toepassing ervan bij de behandeling.

Om de theorie goed te kunnen toepassen in uw eigen dagelijkse werkzaamheden wordt gebruik gemaakt van veel beeldmateriaal, zoals foto’s en films. De cursussen worden regelmatig geactualiseerd en uitgebreid.

CME-Online beschikt over een adviesraad die de vele werkvelden van de fysiotherapeut goed vertegenwoordigt.

Naast het cursuspakket voor de fysiotherapeut heeft u ook toegang tot het cursuspakket voor de specialist ouderengeneeskunde. U kunt met deze cursussen weliswaar geen accreditatiepunten behalen, maar u kunt deze volgen uit interesse of als naslagwerk gebruiken. U kunt ze bijvoorbeeld in PDF downloaden. Een mooie informatiebron in deze tijden van groeiende vergrijzing!

Beeldbank

CME-Online heeft in samenwerking met Zorggroep Almere een reeks instructiefilms ontwikkeld over klinimetrie voor de fysiotherapeut. Deze Beeldbank is voor abonnees van CME-Online zonder extra kosten beschikbaar naast het cursuspakket.

In de Beeldbank vindt u een groeiend aantal instructiefilms over klinimetrie. Interessant voor alle fysiotherapeuten (beginnend, ervaren, stagiair…)! De Beeldbank is samengesteld op basis van de KNGF-meetinstrumenten (eerstelijns en ouderen). Dit is aangevuld met klinimetrie van de voor de fysiotherapeut 3 belangrijkste gewrichten: schouder, knie en (lumbale) wervelkolom.

Accreditatie

De cursussen voor fysiotherapeuten zijn geaccrediteerd door het KNGF. Het aantal nascholingsuren staat in het cursusoverzicht bij iedere cursus vermeld. Het aantal nascholingsuren komt overeen met het aantal accreditatiepunten.

Alle vakinhoudelijke cursussen zijn geaccrediteerd voor het register Algemeen fysiotherapeut. Wanneer het onderwerp voldoende betrekking heeft op het werkgebied van andere registers en voldoet aan de eisen die voor het specifieke register worden gesteld, wordt voor dat register ook accreditatie aangevraagd. Beroepsgerelateerde cursussen zijn geaccrediteerd voor het basisdeel van het Centraal Kwaliteitsregister.

Heeft u een cursus afgerond die voor meerdere registers is geaccrediteerd? Dan bepaalt u na afloop zelf bij welk register u de punten wilt bijschrijven.

Kijk voor meer informatie op onze site.