colon-opleiding-logoDe Stichting Colon Opleiding richt zich op het aanbieden van adequate scholing op het gebied van colorectale pathologie en proctologie. De doelgroep is verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en physician assistants met speciale interesse voor dit onderwerp. De Stichting Colon Opleiding is geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs CRKBO dat wordt uitgevoerd door het Centrum voor Post Initieel Onderwijs Nederland CPION.

Inhoud Colon opleiding

‘Alles over het colorectale aandoeningen en proctologie’. Dat is de korte omschrijving van deze opleiding die uniek is in Nederland. De opleiding bevat theoretisch en praktisch onderwijs dat nodig is om patiënten met goed- en kwaadaardige afwijkingen van colon, rectum en anus te behandelen en te begeleiden. De opleiding wordt gegeven door professionals met een ruime ervaring in het onderwerp dat zij doceren. Het curriculum van de colonopleiding is opgebouwd uit 22 modules, verdeeld over 11 lesdagen en wordt afgesloten met een persoonlijke opdracht en een theoretische eindtoets. Iedere module wordt geëvalueerd. Duur van de opleiding is ruim 3 maanden. In deze 3 maanden wordt 66 uur contactonderwijs gegeven. Daarnaast bedraagt de zelfstudietijd 5 uur per week.

Certificaat Colon Opleiding
Wij geven het certificaat Colon Opleiding af indien u aan de volgende verplichtingen heeft voldaan:

  • voldoende aanwezigheid tijdens de lesdagen (tenminste 12 lesdagen).
  • tenminste het cijfer 6 behaald te hebben voor zowel de schriftelijke eindtoets en als de presentatieopdracht.

Indien u niet aan deze voorwaarden heeft voldaan, kunt u het certificaat niet behalen. De Stichting Colon Opleiding geeft geen bewijs van deelname af.

Meer weten?

Wil je meer weten? Ga dan naar onze site.

Klik hier voor onze opleidingenoverzicht.