Bij Windesheim in Almere en Zwolle studeren ruim 24.000 studenten, honderden cursisten en werken ruim 2.200 medewerkers. Wij willen actief bijdragen aan een inclusieve en duurzame samenleving. Dat doen wij door het opleiden van waardevolle professionals en door het uitvoeren van praktijkgericht onderzoek. We zien het als onze maatschappelijk opdracht om iedereen die daarvoor het talent heeft, de mogelijkheid te bieden op onze hogeschool hoger onderwijs te volgen. Ongeacht afkomst, vooropleiding, achtergrond of leeftijd. Elke student met talent verdient de kans zich ten volste te ontwikkelen.

  • Evidence Based Practice in Zorg en Welzijn
    Deeltijd Cursus – 3 maanden – Zwolle

    Wil jij als verpleegkundige zorgvragers nog beter helpen? Het draait in deze cursus om Evidence Based Practice (EBP). Hoe gebruik je onderzoeksresultaten voor de verpleegkundige praktijk én beslis je tot de inzet van instrumenten en interventies? Als verpleegkundige leer je opnieuw keuzes afwegen, samen met de zorgvrager, zijn of haar netwerk, en andere disciplines. Ook ga je aan de slag met een implementatieplan. In deze cursus staan eigen praktijkcases centraal. Met EBP ben jij klaar voor de toekomst!

  • Klinisch redeneren en indiceren
    Deeltijd Bachelormodule – 6 maanden – Zwolle

    Ben jij een verpleegkundige op niveau 4 en wil je je nieuwe skills opdoen? Kies dan voor de bijscholing in het klinisch redeneren en inzicht krijgen in de indicatiestelling binnen Nederland. Doe in een losse bachelormodule precies die kennis op die je direct in je werk kunt gaan toepassen. Je leert hoe je klinisch redeneert op hbo-niveau volgens het beroepsprofiel BN2020. Je rondt een losse module af uit onze flexibele hbo-deeltijdopleiding Verpleegkunde. Later de hele studie volgen? Dan heb je dit al afgerond. Zo heb jij de regie over hoe én wanneer je je bijschoolt in je vak!

  • Palliatieve zorg voor ervaren verpleegkundigen
    Deeltijd Cursus –  5 maanden – Zwolle

    Ben je verpleegkundige met ervaring in de palliatieve zorg en wil je je verder professionaliseren? Kies dan voor deze cursus. Mensen helpen in de laatste fase van hun leven. Je kunt je eenvoudiger werk voorstellen, maar dit is waar je hart ligt. En je wilt dit naar je beste vermogens doen, als mens en professional. Met de cursus Palliatieve zorg voor ervaren verpleegkundigen in Zwolle kun je hier meteen mee aan de slag. Je verdiept je kennis en jouw vaardigheden om je nog beter in te kunnen zetten voor de mensen die jouw zorg hard nodig hebben. Je leert over palliatief redeneren, pijnmanagement en symptoombestrijding en kwaliteit van leven. Maar ook spirituele zorg en palliatieve sedatie en euthanasie komen aan de orde.

  • Verpleegkundig indiceren
    Deeltijd Cursus – 2 maanden – Zwolle

    Heb jij een belangrijke rol in de zorg voor een groeiende groep mensen die zolang mogelijk thuis wil blijven wonen en functioneren? In deze cursus leer je als BIG-geregistreerde verpleegkundige meer over indiceren en extramurale zorg. Hiervoor is kennis van en afstemming met je cliënt en het cliëntsysteem nodig. En kennis van de sociale kaart en voorzieningen. Wij ondersteunen je hierbij én bieden ruim aandacht aan jouw vragen uit de dagelijkse praktijk.

Meer informatie

Je kunt Windesheim goed bereiken met het openbaar vervoer en de auto. De Campus ligt vlak bij de A28. Het station in Zwolle ligt op 15 minuten loopafstand van de Campus. Lees meer over deze deeltijdstudies op onze site. Als je geïnteresseerd bent in andere opleidingen of cursussen op het gebied van Gezondheid en Welzijn bij Windesheim, kijk dan op onze site via deze link.