Deze vier woorden geven weer waar het bij onze school voor gezondheidstechniek om draait

De Dutch HealthTec Academy is de school voor gezondheidstechniek: dé techniek van de toekomst. De techniek die te maken heeft met onze kwaliteit van leven: horen, zien, lachen en bewegen. De opleidingen bij de Dutch HealthTec Academy gaan allemaal om het maken van medische hulpmiddelen en diensten die de kwaliteit van leven verbeteren en ondersteunen.

  • De Dutch HealthTec Academy verzorgt vakopleidingen op mbo-niveau, aansluiting naar hbo-opleidingen en na- en bijscholing voor vakmensen die ontwerpen, vervaardigen en verkopen. 
  • De school biedt plaats aan circa 1.200 deelnemers per jaar aan de reguliere opleidingen alsmede 1.200 deelnemers aan contractonderwijs. 
  • De vakopleidingen zijn van hoge kwaliteit, passen in een internationaal kader en worden ondersteund door een expertisecentrum. 
  • Er is een uniek samenwerkingsverband tussen bedrijfsleven, roc’s, vmbo- en hbo-instellingen en het kenniscentrum beroepsonderwijs bedrijfsleven.
  • Om bij ons een opleiding of cursus te kunnen volgen, moet je wel al werkzaam zijn bij een leerbedrijf dat erkend is om leerlingen te mogen opleiden.

Ons aanbod

HOREN

Het aantal slechthorenden neemt steeds verder toe: ouderen, mensen die werken in een lawaaierige omgeving en jongeren die luisteren naar luide muziek krijgen problemen met het gehoor. Een audicien geeft mensen hun gehoor voor een deel terug door hen een hoortoestel of ander hulpmiddel aan te meten. Iedere klant is bijzonder met eigen wensen en behoeften. Communicatie en maatwerk, daar gaat het dus om.

Opleidingen: Audicien

ZIEN 

Meer dan 50% van de Nederlanders heeft een hulpmiddel nodig om goed te kunnen zien. Sommige mensen komen eerst bij een technisch oogheelkundig assistent die onderzoeken en metingen uitvoert, voordat de patiënt door de oogarts wordt gezien. Voor brillen en lenzen kun je terecht bij een opticien die verstand heeft van ogen en van mode. Met een bril moet je immers scherp kijken en er goed uitzien!

Opleidingen: OpticienTechnisch oogheelkundig assistent

LACHEN

Een goed gebit is belangrijk. Soms is alleen een gaatje vullen niet voldoende en is het tijd voor een prothese, brug, kroon of beugel. Zij vervangen de tanden en kiezen die niet meer goed zijn. Een tandtechnicus maakt al deze precisiewerkstukken. Exact op maat, want iedere patiënt is uniek!

Opleidingen: Tandtechnicus Kroon en Brugwerk, Tandtechnicus Prothese

BEWEGEN

Ook mensen met een lichamelijk probleem, handicap of functiebeperking willen een zelfstandig en zo normaal mogelijk leven leiden. Er zijn allerlei hulpmiddelen die daarbij kunnen helpen, zoals aangepaste schoenen, een beenprothese, steunbrace of rolstoel. Daarvoor is inlevingsvermogen, technische kennis en gevoel voor functionaliteit en vormgeving nodig. Met een op maat gemaakte aanpassing of hulpmiddel moet iemand actief kunnen deelnemen aan de samenleving!

Opleidingen: Orthopedisch schoentechnicusOrthopedisch technicus

Maatwerktrajecten

Bedrijfsleven en deelnemers hebben behoefte aan vakopleidingen op maat. De Dutch HealthTec Academy biedt daarom:

  • de mogelijkheid om te versnellen binnen de vakopleidingen optiek en audicien en
    individuele (versnelde) opleidingstrajecten binnen de orthopedische (schoen)techniek
  • daarnaast ontwikkelen we graag een vakopleiding op maat wanneer hier vraag naar is

Meer informatie

Bel 030 – 630 35 55 of mail direct info@DHTA.nl