Nederlandse vereniging van Pedagogen en Onderwijskundigen (NVO) is dé beroepsvereniging voor pedagogen. Wij wisselen kennis met elkaar uit en zorgen dat de belangen van Pedagogen en Onderwijskundigen worden behartigd.

De NVO kent verschillende categorieën geaccrediteerd aanbod van opleidingen:

 • Geaccrediteerde universitaire opleidingen (ortho)pedagogiek
  Als u met goed gevolg zo’n geaccrediteerde opleiding hebt afgerond, kunt u zonder meer instromen in het register NVO Basis Orthopedagoog of in het register NVO Basis Pedagoog.
  Overzicht NVO geaccrediteerde universitaire opleidingen.
 • Geaccrediteerde geïntegreerde opleidingen ten behoeve van het register NVO Orthopedagoog Generalist
  Als u met goed gevolg de geaccrediteerde OG-opleiding heeft afgerond, kunt u zonder meer instromen in het register NVO Orthopedagoog Generalist. Indien u een deels geaccrediteerde opleiding heeft gevolgd moet u nog enkele aanvullende onderdelen volgen/aantonen om in aanmerking te komen voor de registratie.
  Overzicht geaccrediteerde postmasteropleidingen.
 • Geaccrediteerd postmaster cursorisch aanbod (bij -en nascholing)
  Samen met de sector Jeugd van het NIP accrediteert de NVO cursorisch aanbod via het gezamenlijke Accreditatiebureau Kinder -en Jeugdpsycholoog NIP – NVO Orthopedagoog Generalist. Als u een geaccrediteerde cursus of workshop volgt, kunt u die laten meetellen voor uw opleidingstraject tot NVO Orthopedagoog Generalist, de herregistratie Orthopedagoog Generalist of de herregistratie NVO Basis (Ortho)Pedagoog.
  > Naar nascholingsagenda
 • Geaccrediteerde opleidingen voor het NVO supervisorschap Orthopedagoog Generalist
  Als u met goed gevolg een geaccrediteerde opleiding tot supervisor hebt gevolgd en bent geregistreerd als Orthopedagoog Generalist, kunt u zonder meer instromen in het NVO supervisorenbestand Orthopedagoog Generalist. Er zijn momenteel 2 geaccrediteerde supervisorenopleidingen.

Lees meer op NVO.nl