De Inschool Academie is onderdeel van OOG onderwijs en jeugd en biedt (Post-HBO-)opleidingen en cursussen voor professionals in het primair en voortgezet onderwijs. Onze docenten en adviseurs komen uit het onderwijs en weten wat er speelt in de praktijk. Zij kunnen daardoor concrete handvatten en tips geven, die u direct kunt toepassen. Onze opleidingen nuttig, leerzaam en boeiend.

Klik hier voor ons aanbod.

Uitgelichte opleiding

Gedragsspecialist PO

Er is steeds meer behoefte aan een gedragsspecialist in de school. Iemand die zich als leerkrachtbegeleider ontwikkelt tot de expert op het gebied van sociaal-emotionele ontwikkeling en pedagogisch klimaat.

Tijdens de tweejarige post-HBO-opleiding tot gedragsspecialist aan de Inschool Academie ontwikkel je kennis, vaardigheden en praktijkoplossingen op het gebied van lastig gedrag, ernstig probleem gedrag en gedragsstoornissen. Als gedragsspecialist begeleid en adviseer je leerkrachten zowel bij individuele ondersteuningsvragen als bij vraagstukken die het pedagogisch klimaat van de groep aangaan. Op schoolniveau volg je de ontwikkelingen rond een veilig schoolklimaat en daag je het schoolteam uit kennis en vaardigheden op het gebied van sociaal-emotionele ontwikkeling en pedagogisch klimaat te vergroten.

De opleiding is gericht op leren en het direct toepasbaar maken van het geleerde in de werksituatie. Wat speelt er in de school en hoe kun je een bijdrage leveren aan de innovatie en de ontwikkelingen binnen de school? Tijdens de opleiding word je aangesproken op zelfsturing en zelfontwikkeling, maar ook op samenwerkend en oplossingsgericht leren. De inspirerende en gevarieerde modulebijeenkomsten sluiten aan bij de huidige situatie en de opdrachten zijn direct in de praktijk toepasbaar. Kortom; resultaatgericht, praktijkgericht en efficiënt.

Lees verder …