Als HAN investeren we in onderwijs en onderzoek. We laten mensen groeien als professional én als persoon. De HAN biedt een springplank naar een betekenisvolle toekomst! Vanuit de campussen in Arnhem en in Nijmegen verzorgt de HAN voor ongeveer 35.000 studenten maar liefst 82 bachelor- en masteropleidingen. De synergie tussen onderwijs, beroepenveld, onderzoek en maatschappij is daarbij een belangrijk aandachtspunt. Bekijk hier het aanbod van cursussen, trainingen en opleidingen van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. 

De meerwaarde van ons aanbod

Ontwikkel jezelf én lever een directe bijdrage aan verbeteringen in je huidige werk. Zo ondervindt ook je werkgever direct voordeel van je opleiding. De opleidingen zijn praktijkgericht en je werksituatie staat centraal.

Uitgelichte opleidingen

Pijnconsulent (1,8 jr – deeltijd post-hbo)

Werk je minimaal 2 jaar als verpleegkundige of anesthesiemedewerker? Heeft pijn je bijzondere interesse? Werk je bijvoorbeeld als pijnconsulent, APS medewerker of in een multidisciplinair consultteam pijn en palliatieve zorg? Volg dan de opleiding Pijnconsulent bij HAN VDO.

Gezinsregisseur multiprobleemhuishoudens (11 mnd – deeltijd post-hbo)

Binnen gezinnen met meerdere problemen en/of zorgvragen is het van belang dat iemand regie voert op de complexe processen en met name binnen het hulpverlenersnetwerk. Met de opleiding Gezinsregisseur multiprobleemhuishoudens ontwikkel je je in deze coördinerende rol. Je ondersteunt jongeren, kinderen en hun ouders en je organiseert waar nodig specialistische hulp. Lees verder ….

Register Arbeidsdeskundige (12 mnd – deeltijd post-hbo)

Als arbeidsdeskundige beoordeel je zieke of arbeidsongeschikte werknemers op hun belastbaarheid in relatie tot hun inkomen. Hiervoor doe je onderzoek en overleg je met de bedrijfsarts, de werkgever en de werknemer zelf. Via maatwerkoplossingen zorg je ervoor dat een werknemer zo snel en goed mogelijk kan terugkeren in het arbeidsproces. Lees verder …

Sociaal psychiatrisch verpleegkundige  (4 jr – deeltijd post-hbo)

Sociaal psychiatrisch verpleegkundigen houden zich bezig met vraagstukken die zich afspelen op het snijvlak van het sociale domein en gezondheidszorg. Zij dragen bij aan de begeleiding en behandeling van complexe casuïstiek. Preventie, versterken van zelfmanagement en bevorderen van eigen kracht, contextueel en systeemgericht werken, acute psychiatrie en crisisinterventie en deskundigheidsbevordering zijn belangrijke aandachtsgebieden van de SPV. De opleiding Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige (SPV) biedt mogelijkheden om je persoonlijk en professioneel te ontwikkelen tot een gespecialiseerd verpleegkundige. Lees verder ….

Weet jij wat het verschil is tussen een Praktijkondersteuner (POH), Advanced Nursing Practice (ANP) of Physician Assistant (PA)? Download hier het pdf bestand Verschil-POH-ANP-en-PA