Intramuraal tweedelijns 

Als Klinisch verloskundige ben je – onder verantwoordelijkheid van de gynaecoloog – actief in de intramurale tweedelijns verloskundige zorg, op verloskamers, poliklinieken, de zwangerenafdeling of op de kraamafdeling. Binnen het verloskundige team werk je samen met andere klinisch verloskundigen, verpleegkundigen en verzorgenden, gynaecologen en arts-assistenten.UMC Utrecht Academie

De opleiding Klinisch Verloskundige is bedoeld voor verloskundigen die de opleiding tot verloskundige hebben afgerond en die werken als Klinisch Verloskundige in opleiding.

Voorlichting, begeleiding en behandeling 

In je rol als klinisch verloskundige geef je voorlichting en begeleid en behandel je vrouwen tijdens hun zwangerschap, bevalling en kraamperiode in de tweedelijns zorg. Ook heb je als klinisch verloskundige een belangrijke rol op het gebied van organisatie, instructie en opleiding. Daarnaast vervul je steeds vaker een brugfunctie tussen de 1ste en 2 de lijns verloskunde.

Onderwijs en onderzoek 

Na de opleiding voer je als gespecialiseerd verloskundige in de tweedelijns verloskunde obstetrische geneeskundige werkzaamheden uit. Verder bied je de patiënt op methodisch verantwoorde wijze verloskundige zorg. Denk aan het geven van voorlichting, instructie en begeleiding. Verder kun je onderwijs op de werkvloer geven en een bijdrage leveren aan kwaliteitszorg en wetenschappelijk onderzoek.

Reacties of vragen? 

Kijk op onze site of neem contact op met de opleider/coördinator.