Bent u wijkverpleegkundige en ziet u in alle veranderingen in de zorg ook kansen en mogelijkheden om uw werk te verbeteren? Kies dan voor de opleiding Post-HBO Wijkverpleegkundige bij Windesheim! 

Ondernemerschap, Samenwerking en Innovatie

De opleiding is gebaseerd op de competenties zoals beschreven in de notitie ‘Expertise gebied wijkverpleegkundigen 2020’ van de V&VN.

De wijkverpleegkundige zal een cruciale rol gaan spelen in de ondersteuning van de groeiende groep ouderen en chronisch zieken die zolang mogelijk in de eigen thuissituatie wil blijven wonen en functioneren.

De opleiding Wijkverpleegkundige leert u hoe u in die functie focus aanbrengt op eigen regie, zelfmanagement en participatie. Maar ook hoe u gebruik maakt van ondernemerschap, samenwerking en innovatie.

Het leren van en met elkaar, het uitwisselen van kennis en ervaringen zal ook een belangrijk onderdeel van de opleiding vormen. Bewustwording, profilering en het inzetten van de eigen kracht van de wijkverpleegkundige voor dat wat de cliënt/patiënt nodig heeft, is een belangrijk aspect.

Voor wie? Minimaal HBO, 8 uur werk- / stageplek

De opleiding is geschikt voor BIG- geregistreerde wijkverpleegkundigen met minimaal een hbo-diploma. Voor de opleiding dient u te beschikken over een werk- of stage-overeenkomst van minimaal 8 uur per week bij een organisatie die verpleegkundigen inzet in de eerstelijnszorg.

17 Cursusdagen in 1 jaar

U heeft les op een vaste dag van 9.30 tot 16.00 uur. De opleiding duurt een jaar. U heeft 17 cursus-/contactdagen met hoor- en werkcolleges, vaardigheidstrainingen en met deels begeleide intervisiemomenten. Daarnaast studeert u in een online leeromgeving. Kijk voor de startdatum op onze site.

Bij Windesheim in Zwolle

U kunt Windesheim goed bereiken met het openbaar vervoer en de auto. De Campus ligt vlak bij de A28. Het station in Zwolle ligt op 15 minuten loopafstand van de Campus.

Meer informatie

Lees meer op onze site over deze Post-HBO Wijkverpleegkundige. Als u geïnteresseerd bent in andere opleidingen of cursussen op het gebied van Gezondheid en Welzijn bij Windesheim, kijk dan op onze site via deze link.