De LeefstijlCoach Academy is onderdeel van Brickhouse Academy, een CRKBO-geregistreerde onderwijsinstelling. Brickhouse Academy heeft als doel om wetenschappelijke kennis op het gebied van gezondheid, psychologie en verandermanagement op een toegankelijke manier te vertalen voor dagelijks gebruik door iedereen. Dit doen we door middel van het schrijven van boeken, het geven van lezingen, geaccrediteerde masterclasses en leergangen. Brickhouse Academy is opgericht in 2011 en heeft in de afgelopen jaren vele professionals zoals leefstijlcoaches, diëtisten, fysiotherapeuten en huisartspraktijkondersteuners getraind in gedragsverandering, het begeleiden van een positieve leefstijlverandering en coaching.

Post-HBO Register Opleiding Leefstijlcoach

De LeefstijlCoach Academy verzorgt de Post-HBO Registeropleiding tot Leefstijlcoach (geaccrediteerd door CPION). Daarbij vinden we een aantal dingen belangrijk:

  • Evidence-based werken. Er is op het gebied van leefstijl, voeding en gedragsverandering veel onzin op de markt. Wij vinden het belangrijk dat je als toekomstig leefstijlcoach de zin en de onzin van elkaar kunt scheiden en werkt vanuit bewezen effectieve methoden en theorieën.
  • Onderbouwing van de coaching vanuit kennis en inzichten over gedragsverandering. Vanuit de psychologie maar ook vanuit disciplines als verandermanagement en gezondheidswetenschappen is er heel wat bekend over gedragsverandering bij leefstijl. Als leefstijlcoach kun je hiermee je handelen onderbouwen
  • Kleine groepen. We werken met groepen van maximaal 16 deelnemers. Hierdoor is individuele aandacht gewaarborgd en kun je grote stappen maken tijdens een lesdag. Er wordt voortdurend afgewisseld tussen theorie en de praktische toepassing ervan. Hierbij wordt interactief gewerkt, zodat het nooit saai wordt.

Opleidingsprogramma

De opleiding beslaat 17 vrijdagen en daarnaast zijn er 2 dagdelen gereserveerd voor toetsing. Tussendoor bereid je de lesdagen thuis voor en werk je aan opdrachten. Je begeleidt een cliënt bij het afvallen en brengt het geleerde zo meteen in praktijk. Ook start je tijdens de opleiding alvast met intervisiebijeenkomsten (2 dagdelen), die je na de opleiding desgewenst voort kunt zetten. Lees ons volledige programma bij de LeefstijlCoach Academy

De opleiding omvat 4 modules:

  1. Leefstijl
  2. Jij als coach
  3. Gedragsverandering
  4. Jouw praktijk

Tijdens de opleiding wisselen we de lesdagen over de verschillende modules met elkaar af. Wat je tijdens de ene module leert, kun je zo meteen gebruiken bij het leren in een andere module. Op die manier versterken de modules elkaar en vindt integratie van de verschillende onderdelen plaats. Lees verder op onze site.

Voor meer informatie

En aanmelden intake gesprek, ga naar onze website leefstijlcoachacademy.nl