SOMT University of Physiotherapy beoogt alle fysiotherapeuten en artsen in Nederland op te leiden tot specialisten op het gebied van het menselijk bewegen. Door HBO- en universitair onderwijs te combineren met onderzoek en expertise zijn we hét startpunt van duurzame en verantwoorde zorg op hoog niveau en volwaardig gesprekspartner binnen een multidisciplinaire en academische setting.

HBO-Masters (MSc)

Via 5 vervolgopleidingen is het mogelijk om op HBO masterniveau te verdiepen en te ontwikkelen in verschillende disciplines binnen de fysiotherapie.

Universitaire Bachelor Fysiotherapie

Wil je een universitaire opleiding fysiotherapie volgen? Ben jij een VWO’er met N&G of N&T profiel aangevuld met biologie? Dan bieden wij een uitdagend opleidingsprogramma met topdocenten en veel persoonlijke aandacht voor jou als student. Een unieke mix tussen wetenschappelijk- en praktijkonderwijs. Na deze voltijd WO opleiding fysiotherapie kun je zowel een carrière in de fysiotherapie als in de wetenschap starten. Lees verder …

Universitaire master na fysiotherapie

Om als fysiotherapeut aan de slag te kunnen gaan moet je na je Bacheloropleiding eerst de universitaire master Fysiotherapie aan de Maastricht University volgen (startende in 2018). Dit betreft een eenjarig programma master onderwijs in fysiotherapie, waarin naast theorie en praktijkonderwijs ook een 10-weekse stage en een masterscriptie zitten.

De Universitaire master opleiding Manuele Therapie van de Vrije Universiteit Brussel in samenwerking met SOMT University of Physiotherapy, is een post-HBO Master of Science die Bachelor fysiotherapeuten opleidt tot klinisch specialist in de manuele therapie.

Nascholing Fysiotherapie

SOMT University of Physiotherapy verzorgt nascholing binnen het musculoskeletale domein voor gespecialiseerde fysiotherapeuten, bachelor fysiotherapeuten en artsen. De cursussen, masterclasses en symposia zijn bedoeld voor iedereen die reeds verworven beroepscompetenties wil (blijven) actualiseren naar de heersende wetenschappelijke en inhoudelijke state of the art, dan wel die verder wil verdiepen of verbreden.