Geloof jij in de kracht van het zelfherstellend vermogen van het lichaam? Ben jij benieuwd naar wat mensen werkelijk beweegt, naar hun diepste ‘zijn’? Zou je graag in een aanrakend beroep met mensen willen werken? Heb je nu een pratend of coachend beroep en wil je meer lichaamswerk? Werk je al met het lichaam, maar wil je meer met de oorzaak van klachten of symptomen?

Wij bieden o.a. een deeltijdopleiding op HBO niveau aan. Maar ook een basiscursus en een master. Lees verder op onze site.

Ben jij geschikt voor de opleiding craniosacraal therapie bij Upledger?
Craniosacraal therapie is lichaamsgericht werken waarbij je geen klachten of symptomen behandelt. Je ondersteunt de mens met zijn eigen unieke vermogen tot heling van zichzelf. Cranio is lichaamswerk. Door jouw aanraking ontstaat bewustwording. Het doel is leren luisteren naar wat klachten en symptomen eigenlijk te vertellen hebben. Je krijgt technieken tot je beschikking die een diepe ontspanning van het lichaam mogelijk maken en ruimte scheppen voor vrijheid om te bewegen. Je begeleidt processen waarin de cliënt wordt uitgenodigd tot zelfonderzoek en bewustwording. Hij krijgt zo zicht op wat er bij hem speelt.

Het craniosacraal systeem
Het craniosacraal systeem is een deelsysteem van ons lichaam wat bestaat uit de bottige structuren van ons hoofd (cranium) en ons heiligbeen (sacrum) en het membraansysteem wat deze structuren verbindt: de dura (hersen- en ruggenmergvliezen). Hier bevindt zich je centrale zenuwstelsel met liquor (hersenvocht). De dura maakt deel uit van het geheel aan fasciën (bindweefsel) dat een heel uitgebreid netwerk vormt van structuren door je hele lijf die andere structuren zoals organen, spieren, botten, zenuwen verbinden, scheiden, ondersteunen, ophangen, vasthechten.

Het craniosacraal ritme
Binnen het craniosacraal systeem en het bindweefsel vindt een beweging plaats die we het craniosacraal ritme noemen. Dit ritme is onafhankelijk van ademhaling en hartslag en is overal op het lichaam te voelen. Dr. John Upledger heeft met een team van andere wetenschappers o.a. de relatie aangetoond tussen dit ritme en het craniosacraal systeem. Nog steeds wordt er veel wetenschappelijk onderzoek verricht naar dit ritme. Binnen de Cranio leer je dit ritme te gebruiken voor diagnostiek en voor behandeling.

Vragen?
06 14 12 12 18
info@upledger.nl