En wil je binnen 10 maanden het officieel erkende (branche)diploma ‘Pedicure’ hebben? En je aan kunnen sluiten bij de brancheorganisatie voetzorg Provoet? Zonder dat je stage moet lopen maar wel de intensieve praktijklessen in kleine groepjes kunt volgen? Wil je ook prettig kunnen leren waar en wanneer je maar wilt, in je eigen tijd en tempo?

Dat is nu mogelijk! Speciaal voor jou heeft Acuive de ‘Brancheopleiding Pedicure’ ontwikkeld.

Schrijf je nu in en begin meteen!

De toenemende vergrijzing en ernstig overgewicht van mensen maken dat er een groeiende behoefte ontstaat aan goed opgeleide voetverzorgers. Dat betekent grote kansen en mogelijkheden voor jou. Begin nu aan een prachtig beroep met toekomst!

Het beroep Pedicure

De voeten van een mens hebben nogal wat te verduren: ze dragen ons gewicht als we in de rij staan bij de supermarkt, vangen de klap op als we rennen of springen en ze worden in allerlei bochten gewrongen om in mooie schoenen te passen. Als pedicure kun je een belangrijke bijdrage leveren aan de verzorging van de voeten van cliënten. Kleine klachten worden weggenomen en grotere klachten worden voorkomen. De pedicure geeft advies over voetverzorging en goede schoenen en verwijst door als er serieuze problemen zijn. Hij/zij behandelt (aandoeningen van) de huid en de nagels van de voeten volgens voorgeschreven regels en verkoopt voetverzorgende producten en diensten.

Werkmogelijkheden

Als pedicure kun je op verschillende plaatsen werken. In een verzorgingstehuis, een gezondheidscentrum, bij een schoonheidssalon of in een grotere pedicurepraktijk. De meeste pedicures werken als zelfstandig ondernemer in hun eigen pedicurepraktijk. Je kunt ook als ambulant pedicure naar de mensen toe gaan: bij hen thuis of bijvoorbeeld in een verzorgingshuis. Als pedicure kun je doorgroeien naar medisch pedicure.

Praktijk- en Beroepsgericht

Modern vakmanschap vereist meer dan alleen vakkennis. Daarom word je bij ons praktijk- en beroepsgericht opgeleid. Op die manier krijg je extra bagage mee, namelijk: …’Het vermogen om in iedere situatie de ideale combinatie van kennis, vaardigheden en houding toe te passen’… Op de gecomprimeerde en intensieve gratis praktijklesdagen, in groepen van maximaal 10 personen, doe je samen met je medestudenten alle praktijkervaring op die je nodig hebt om een succesvolle pedicure te worden.

Branche of MBO (crebo)?

Je kunt binnenkort bij Acuive kiezen voor een branche- of een MBO-diploma. Beiden zijn erkend en waardevol. Voor wat betreft de vakinhoud zijn de branchediploma’s zijn precies hetzelfde als de MBO-diploma’s. Ze voldoen aan dezelfde vaktechnische eisen voor zowel de theorie als de praktijk en het ondernemen.

De MBO- of crebodiploma’s hebben naast de vaktechnische onderdelen nog andere vakken. Dat zijn de generieke vakken zoals rekenen, Nederlandse taal en de Leren & Burgerschapverplichting (vroeger maatschappijleer). Daarnaast moet je voor een MBO-diploma ook stage lopen (dat heet BPV/beroepspraktijkvorming) en je moet een of meerdere keuzedelen volgen.

Toelating

De opleiding Pedicure is een vakopleiding op niveau 3. De branche-opleiding is voor iedereen toegankelijk, maar om de lessen goed te kunnen volgen adviseren wij een goede beheersing van de Nederlandse taal en een minimaal VMBO-lees en denkniveau.

Mocht je kiezen voor de MBO-opleiding Pedicure dan staan de toelatingseisen vast:

  • kaderberoepsgerichte leerweg: je hebt een diploma voor lbo, vbo of vmbo;
  • theoretische leerweg: je hebt een diploma voor mavo of vmbo;
  • gemengde leerweg: je hebt een diploma mavo-vbo of vmbo;
  • je hebt een bewijs dat je de eerste drie leerjaren van de havo of het vwo goed hebt doorlopen;
  • je hebt een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling.

Lees meer ….