Zorgcollege is een wettelijk erkende mbo-onderwijsinstelling met een Crebo-registratie van DUO. Zorgcollege heeft ruim 20 jaar ervaring met trainingen en opleidingen in de zorg. Zorgcollege is uitgegroeid tot één van de meest vooraanstaande in de zorg gespecialiseerde opleidingsinstellingen.

Alle opleidingen van Zorgcollege zijn BBL-opleidingen. BBL staat voor Beroeps Begeleidende Leerweg. Bij een BBL-traject werk je minimaal 16 uur per week in de praktijk en ga je 1 dag per week naar school. Als BBL-student leer je dus vooral in de praktijk en dit doe je bij een SBB-erkend leerbedrijf. Er zijn drie locaties: Amsterdam, Rotterdam en Nijmegen.

Het onderwijsaanbod van het Zorgcollege is er voor individuele zorgprofessionals en voor bedrijven, instellingen en publieke organen.

Opleidingen versneld volgen

Bij Zorgcollege heb je een ruime keuze aan zorgopleidingen op mbo-niveau. Diverse – altijd gecertificeerde – opleidingen kun je bij ons versneld volgen. Onze versnelde zorgopleidingen bieden net zo veel kwaliteit als andere reguliere zorgopleidingen omdat je instroomt op een kwalificerend niveau.

Overige opleidingen

Cursussen

Als je graag je werkveld wilt verbreden en een mooie aanvulling wilt hebben op je huidige diploma, is het volgen van één van onze bijscholingen een goede stap in de juiste richting. Onze een- of meerdaagse bijscholingen behandelen diverse onderdelen die jou de mogelijkheid geven om breder ingezet te worden op de werkvloer of je bekwaamheid op peil te houden.

MBO niveau 2

MBO niveau 3

MBO niveau 4

De bijscholingen van Zorgcollege richten zich op professionals die werken in de zorg- of welzijnsector. Zorgcollege werkt met ervaren docenten komen uit de zorg- en welzijnsector. De opleidingen zijn ontwikkeld in samenspraak met werkgevers in de zorg- en welzijnsector.