De Nederlandse Zorg Site

Helpende Zorg en Welzijn

Als Helpende Zorg en Welzijn help je en verzorg je mensen

(MBO niveau 2)

De opleiding Helpende Zorg en Welzijn is een MBO-opleiding op niveau 2. In de opleiding Helpende Zorg en Welzijn / Dienstverlening Zorg en Welzijn leer je hoe je met mensen omgaat. Je komt te weten hoe je cliënten kunt ondersteunen bij wonen en het huishouden. Ook leer je hoe je mensen helpt bij hun dagelijkse verzorging, zoals wassen en aankleden. Verder is er in de opleiding aandacht voor sociale activiteiten. Wat kun je bijvoorbeeld doen met je cliënten op het gebied van spel, recreatie en educatie?

In de Opleiding Helpende Zorg en Welzijn / Dienstverlening Zorg en Welzijn, krijg je ook een aantal algemene vakken, zoals: Nederlands, rekenen, loopbaan en burgerschap.

Aan het werk

Na je opleiding Helpende Zorg en Welzijn kun je veel kanten uit. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag bij een instelling voor gehandicapten als ondersteuner in de woonbegeleiding. Of werken in een verzorgings- of verpleeghuis. Doordat de opleiding heel breed is, werk je met veel verschillende soorten cliënten. Beroepen die je onder andere kunt uitoefenen zijn:

Verder studeren

Als je na de opleiding Helpende Zorg en Welzijn nog verder wilt leren, kun je doorstromen naar MBO-opleidingen op niveau 3. Denk bijvoorbeeld aan:

Lees verder op youchooz.nl