De Nederlandse Zorg Site

Medicijnen

  • De overheid en medicijnen
  • Werking van medicijnen
  • Zoek op geneesmiddel of vaccin naar informatie over bijwerkingen
  • Geneesmiddeleninformatiebank
  • Hoe denkt u over uw medicijnen?

De overheid en medicijnen

Nederlanders gebruiken in vergelijking met andere Europeanen weinig medicijnen. Toch stijgen de uitgaven aan medicatie. Belangrijke oorzaken hiervan zijn de komst van nieuwe, dure geneesmiddelen en het feit dat mensen steeds ouder worden. De overheid zorgt ervoor dat geneesmiddelen betaalbaar blijven. En de overheid bewaakt de werkzaamheid, risico’s en kwaliteit van geneesmiddelen in Nederland.

Werking van medicijnen

Kijk voor meer informatie over de werking van medicijnen op Apotheek.nl of Ziekenhuis.nl Hier treft u alle medicijnen op alfabet aan.

Zoek op geneesmiddel of vaccin naar informatie over bijwerkingen

Na het ingeven van uw zoekterm op de site van Bijwerkingencentrum Lareb kunt u kiezen uit verschillende onderwerpen zoals informatie over bijwerkingen speciaal voor patiënten, publicaties van Lareb, bevindingen van Lareb en een overzicht van de vermoede bijwerkingen die bij Lareb zijn gemeld op dit middel.

Geneesmiddeleninformatiebank

In de geneesmiddeleninformatiebank vindt u informatie over alle in Nederland geregistreerde geneesmiddelen en homeopathische medicijnen. Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) houdt de geneesmiddeleninformatiebank bij.

Hoe denkt u over uw medicijnen?

Werkt uw medicijn heel goed of juist niet? Wordt uw medicijn niet vergoed? Of heeft u last van een bijwerking? Meld uw ervaring op het online meldformulier. Let op: wij kunnen geen individuele vragen over uw medicijnen beantwoorden. Het Meldpunt Medicijnen is een website waar medicijngebruikers hun positieve en negatieve ervaringen met medicijnen (anoniem) kunnen delen en ervaringen van anderen kunnen inzien. Het doel: samen werken aan een beter, veilig en verantwoord medicijngebruik. Het Meldpunt Medicijnen bestaat sinds 2004. Heeft u vragen over uw medicijnen, neem dan contact op met uw arts of apotheker.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Nieuws

Nieuwsarchief Tip de redactie