De Nederlandse Zorg Site

Patiëntenorganisaties

  • Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF)
  • Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders
  • Zoek stap voor stap een zorgaanbieder

Patiëntenorganisaties zijn verenigingen die bekend zijn met uw ziekte en bijbehorende problemen. De meeste patiëntenorganisaties hebben specifieke kennis over een ziektebeeld en werken landelijk, of hebben daarnaast nog regionale afdelingen. Met al uw vragen kunt u bij ze terecht. Zij bieden u de informatie die specifiek voor u van belang is.

Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF)

Patiëntenfederatie NPCF maakt zich sterk voor alle mensen die zorg nodig hebben, nu of in de toekomst. Wij geven patiënten een stem: in de spreekkamer, in de politiek, bij de zorgverzekeraar en in het nieuws.

Patiëntenfederatie NPCF vertegenwoordigt ruim 160 patiënten- en consumentenorganisaties. We verstevigen de positie van patiënten in de spreekkamer en in het zorgstelsel. Op basis van de ervaringen van mensen zorgen we dat de zorg steeds beter aansluit bij wat mensen vragen. Patiëntenfederatie NPCF biedt informatie die mensen helpt bij het maken van keuzes in de zorg via de website van de Patiëntenfederatie NPCF.nl en de website ZorgkaartNederland.nl waar je een zorgaanbieder kunt vinden en waarderen.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders

Klik hier om een zorgaanbieder te vinden en te waarderen op ZorgkaartNederland.nl. U kunt selecteren op beroep, organisatie en plaats of op aandoeningen. U kunt ook gebruik maken van diverse vergelijkingshulpen, die per aandoening voor u zoeken naar een ziekenhuis of zelfstandige kliniek die het beste bij uw wensen past. Zo’n vergelijkingshulp combineert wensen van patiënten met informatie over het zorgaanbod van ziekenhuizen en zelfstandige klinieken. U krijgt een duidelijk overzicht van alle ziekenhuizen en klinieken, zodat u weet wat u kunt verwachten. En wat de verschillen tussen ziekenhuizen zijn.

Zoek stap voor stap een zorgaanbieder

Kiesbeter.nl is de wegwijzer van de overheid naar goede kwaliteit van zorg in Nederland. Op KiesBeter.nl vindt u het antwoord op de vraag ‘Wat is goede zorg en waar kunt u die krijgen?’. Op KiesBeter.nl staan alleen de zorgaanbieders die gegevens over hun kwaliteit hebben aangeleverd bij de overheid. Vergelijk zorgaanbieders in de volgende 4 stappen:

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Nieuws

Nieuwsarchief Tip de redactie